Translate - Tłumacz

niedziela, 1 maja 2011

Warsztat Makrobiotyki - Gotowanie dla Zdrowia

Termin:
15 maja 2011r - niedziela 10.00 – 18.00
Prowadząca:
Edyta Ostoja-Owsiany, od kilku lat miłośniczka makrobiotyki i sztuki zdrowego odżywiania, dzięki której odzyskała zdrowie. absolwentka szkoleń w Międzynarodowym Instytucie Makrobiotyki w Kiental, Szwajcaria.
Miejsce:
 ZBZ Bodhidharma, ul. Filmowa 32, Warszawa Falenica

Koszt: 160 PLN obejmuje: wynagrodzenie prowadzącej, wynajęcie sali, zakup ekologicznych produktów spożywczych (całodzienne wyżywienie - 4 posiłki).

Zapisy: wioletta.osiak@interia.pl tel. 691 333 337

Opis:
Jak zachować witalność na co dzień? Jak komponować dzienną dietę, aby była zrównoważona? Jak jangizować jedzenie? Ile białka, ile tłuszczu, a ile węglowodanów? Jak odkwasić krew? Co dostarczy naszemu organizmowi niezbędnych enzymów?
Jak przygotowywać posiłki latem i jesienią, jakie proporcje zachować między produktami, co to są prasowanki, gomasio i wiele innych ciekawostek makrobiotycznych.
Na te i wiele innych pytań odpowiedzi otrzymasz na Praktycznym Warsztacie Makrobiotyki. W programie teoria i wiele praktyki. Każdy uczestnik otrzyma przepisy posiłków przygotowywanych podczas warsztatów.

Plan dnia:
10 - 11 – Podstawy makrobiotyki, dieta zrównoważona w różnych porach roku ze
szczególnym uwzględnieniem okresu letniego – wykład.

11 - 13 – Przygotowanie i degustacja śniadania

13 - 15 - Przygotowanie i degustacja obiadu

15 –16 – wykład – podstawy makrobiotyki c.d., pytania, ciekawostki makrobiotyczne

16 –17- Przygotowanie i degustacja kolacji

17 – 18- pytania i odpowiedzi

Zgłoszenia mailowe lub telefoniczne prosimy składać do 7 maja do Wioletty Osiak (wioletta.osiak@interia.pl, tel. 691-333-337). Miejsce na warsztat rezerwuje zaliczka w wysokości 70 PLN wpłacona na konto 70 1140 2004 0000 3902 3256 0527 .
Przed wpłatą zaliczki proszę koniecznie o kontakt telefoniczny w celu potwierdzenia dostępności miejsca.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz