piątek, 19 kwietnia 2013

Zupa z porów i ziemniaków puree


Zupa z porów i ziemniaków puree
Ilość porcji: 5

Składniki:
800 ml wody
1100 g ziemniaków
2 ząbki czosnku
400 g pora
50 ml oleju
sól, pieprz — do smaku
2 łyżki koperku
2 kostki bulionu wegetariańskiego




1. Ziemniaki obierz, pokrój na drobne kawałki i ugotuj do miękkości. Zmiksuj lub rozgnieć na puree.

2. Pora umyj, pokrój drobno, czosnek obierz, wyciśnij, uduś je na oleju.

3. Do garnka z wrzącą wodą dodaj uduszonego pora z czosnkiem i puree z ziemniaków, dopraw do smaku solą i pieprzem.

4. Dodaj posiekany koperek.

Smacznego!

Więcej przepisów z naszych sesin i zazen znajdziesz tu: http://www.buddyzmzen.pl/p/kuchnia-zen.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz